woensdag 2 juli 2008

Dag 2

... Na een paar nachtmerries en het 'gezang' van de man in de moskee begonnen we aan onze 2de dag Nairobi.

We gingen op zoek naar de Belgische Ambassade, te voet. We vonden de juiste baan maar twas blijkbaar een hele lange en daar had Kris zich niet op voorbereid, dus wij verder met de matatu.
Daar aangekomen gingen we met kolonel Pauwels bij hem thuis eten. Hij woont in een villa net buiten Nairobi. Hij heeft ons enkele tips gegeven voor de safari die we willen doen en stelde ons ook voor om een weekendje te gaan kamperen in augustus om de vulkanen hier in de buurt te bekijken. Zijn vrouw is blijkbaar experte in de Maasai Market die elke vrijdag doorgaat en die we zeker ook willen bezoeken. Het is altijd leuk om te weten dat je bij iemand terecht kan. Hij kon ons ook redelijk wat vertellen over de problemen die hier geweest zijn na de verkiezingen in januari. het kwam erop neer dat er erge dingen gebeurd zijn, maar naar 'Afrikaanse normen' viel het heel goed mee.

We hebben nu dus nog niet zoveel meegemaakt, maar morgen vertrekken we naar Essong'olo waar we aan de school gaan bouwen. We zullen dus de komende weken niet zo vaak toegang hebben tot internet, want de elektriciteit ligt nog niet tot aan de school, maar we blijven proberen om jullie op de hoogte te houden!!!

Geen opmerkingen: