zaterdag 12 juli 2008

08/07/08

ons eerste werk vandaag was de verver die de directeur had gevraagd naar huis sturen. Blijkbaar dacht de directeur dat we ons werk niet goed gingen doen/deden en daarom vroeg hij achter onze rug een verver voor 300Shilling per dag(wat slechts 3euro is) maar het gaat hem om het principe. We schuurden dan ook zelf de ramen en legden de de laag en kregen hierna complimentjes. Blijkbaar had hier niemand verwacht dat 2 blanke vrouwen konden verven...oh dat was een wonder...en daarbij ook nog eens de waaghalzen uithangen door stoelen en banken te gebruiken om tot aan het 'plafond' te geraken.
na ons werk probeerden we stylos uit te delen, maar werden afgeschrikt door de grote hebberigheid van de kinderen die blijkbaar niet weten wat delen is en zo goed als aan het vechten waren, terwijl we wel meer dan stylos genoeg meehadden.
Ondertussen werkten de kenianen en Kris aan het labo en werd de stapfundering gemaakt.
Op weg naar huis kwamen we opnieuw Robert tegen, die ons bij een colatje onze eerste zinnetjes Kiswahili leerde en wij hem Nederlands. 'Ninatembea kwa nzia na ninaona miti' 'Ik loop op de straat en ik zie de bomen'
's Avonds leerden we onze buurjongen kaarten, voijl zevenen en gingen we vroeg slapen.

Geen opmerkingen: