zaterdag 19 juli 2008

14/07/08 tot 18/07/08

Maandag is Els een dagje blijven uitzieken in bed en is Ste alleen gaan verder verven, maar aangezien de verf zo goed als op was heeft dit ook niet lang geduurd. Ze heeft dan maar een boekje gelezen in het zonnetje en op Kris gewacht die normaal rond de middag al ging terugzijn van weggeweest, maar rond 15u nog altijd niet was aangekomen (misschien als iets te vaak in Kenia geweest en de (slechte) gewoontes een beetje overgenomen)

Dinsdag zijn we naar Luanda gegaan, samen met Kris, aangezien er ook niet verdergewerkt werd aan het labo omdat de funderingen moesten uitdrogen. Na eindelijk terug geld te kunnen afhalen zijn we de watertank en toebehoren, de nog nodige verf en transparante golfplaten gaan bestellen bij onze favoriete Indier, zodat we de komende weken toch nog iets te doen zouden hebben. In de namiddag hebben we verdergeverfd aan het 3de en voorlaatste lokaal.

Woensdag hebben we zoals gewoonlijk geverfd en voor de rest onze kennis van de wiskunde nog eens opgefrist. spijtig dat wij al die termen niet in het engels gezien hebben en dus ook niet wisten dat een bisosulas triangle ne gelijkbenigen driehoek is, anders hadden we Joy haar vraag zeker kunnen beantwoorden in de les...

Donderdag hebben we voor de laatste keer in ons leven een verfborstel en verf aangeraakt. Het werd tijd dat het laatste lokaal gedaan was, want dag in dag uit verven is ook ni ZO heel tof. In de namiddag zijn we naar Luanda vertrokken om het bestelde materiaal te gaan ophalen. De Indier ging ons normaal smorgens bellen om te zeggen of alles er was of niet maar aangezien deze al gans zijn leven in Kenia woont, hadden we wel al kunnen denken dat dit niet zo ging gebeuren. Dus wij langs een nog nooit eerder verkende weg naar Luanda en daar voor het eerst in een spiksplinternieuwe matatu gezeten die dus absoluut niet rammelde. Bij de Indier aangekomen hebben we het materiaal laten inladen in ne pick-up (lees iets da der voor moest doorgaan) en dan bijna helemaal alleen alles moeten uitladen in de school.

Vrijdag gingen we normaal beginnen met het vervangen van de golfplaten door transparante in de klaslokalen. Maar de vader van Samson (een van de werknemers van de aannemer) was er niet om ons uitleg te geven dus zijn we maar beginnen graven waar de watertank moet komen. We hadden veel bekijks en na afloop hield Els er nog 5 blijnen op haar hand aan over. We hebben dan een beetje cultuurverschillen besproken met de leraar aardrijkskunde-Kiswahili en met de studenten die ons allerlei vragen kwamen stellen, oa over HIV. Blijkbaar weten ze er niet al te veel over terwijl 1/6 van de Kenianen, zeker in het Westelijk deel HIV heeft. In de namiddag hebben we een oventje gemaakt in de keuken met bakstenen en klei gemengd met water zodat ze deze kunnen uittesten en merken dat er zo veel minder warmte verloren gaat dan door hun kookpot op 3 stenen te zetten en er een vuurtje onder te stoken.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Tzal daar proper zijn nu alles geverfd is. Als jullie terug zijn kan ik ook nog wel enkele ervaren ververs aan het werk zetten !!!!
Hou jullie daar goed en profiteer van deze unieke ervaring.

Groetjes,
nonkel Frans en tante Cintha

Gunther zei

Laatste keer ne verfborstel vastgehad? Dacht 't niet, ben er vandaag 2 gaan halen. Ene voor beginners en ene voor gevorderden :-)
Groetjes

ludo en carine zei

Ik denk dat jullie thuis te weinig handenarbeid doen, vandaar die weke handjes. Wij hebben trouwens ook nog een boel verfwerk, misschien een ideetje voor in september ???

ludo en carine zei

We hebben gisteren onze hanen geslacht. Toen ik zei dat er 2 hanen bij zijn voor Els, vroeg papa : Hoe ga je die naar ginder krijgen ?!?
Groetjes,
mama

Anoniem zei

Hey Els en Ste!
Ik ben terug van dour en heb hier juist tijd genomen op alles te lezen op jullie blog.
Tis daar precies neig werken hé!
Khoop dat er nu wat afwisseling komt voor jullie na al da verven.
Probeer er alleszins altijd tplezier in te houden!
Verzorg de bleintjes maar goe :)
Kus
Hilke