zaterdag 5 juli 2008

5/07/08

Vandaag zijn we dus in Kisumu om jullie op te hoogte te houden, maar ook om verf en toebehoren te kopen zodat we maandag kunnen beginnen met verven. Aangezien we beloofd hebben dat we vanavond gaan koken op z'n Belgisch moeten we op zoek naar onder andere een kip. Bij gebrek aan een koelkast moeten we deze levend kopen en slachten als we thuis zijn (dit gaan we natuurlijk zelf niet doen). Dus straks kruipen we in een overvolle matatu met een levende, tokkende kip en een 40-tal liter verf. We gaan ook Phoellis leren frietjes bakken en zij gaat ons leren om 'ugali' te maken. Dit is een soort maismeel dat ze koken tot een vaste brij.

We zullen hier ook elke keer de woordjes Kiswahili neerschrijven die we hebben bijgeleerd:
Welkom Karibu
Hallo Djambo
Hoe gaat het? Gabari
Goed Mzuri
Blanke Muzungi
waar? Wapi
geld Pesa
hoeveel Ngapi
Dankjewel Assante

Vooruitzichten voor volgende week:
- zondag gaan we de omgeving hier wat verkennen, waarschijnlijk met een hele horde kinderen achter ons zoals gisteren als we van de school naar huis stapten.
- maandag starten we met de werken: bouw van het labo en afwerken van de klaslokalen
- In de loop van de week gaan we ook uittesten of het plaatsen van een lichtdoorlatende golfplaat niet zorgt voor oververhitting in de lokalen.

We willen ons ook nog eens excuseren dat er nog altijd geen fotomateriaal op de blog staat maar het internet is hier zodanig traag dat het onmogelijk is om foto's te uploaden...

4 opmerkingen:

R. Schollaert zei

Alé buiten de muggen amuseert ge u wel precies; :)

Anoniem zei

Amai, amai, ge maakt ginder precies 't een en 't ander mee! Elsken, de kip niet dooddoen gelijk uw papa vroeger deed hé, of de kans is groot dat ge met één hand weerkomt.

Groetjes

Navara zei

Volgende keer nen taxi met chauffeur meepakken he Els,t'zou gemakkelijker zijn he. Alé nog veel succes ginderachter he,hier mist ge niks,alle dagen STRONTregen.

Anoniem zei

Heey meisjes!

Klara is n beteke jaloers op jullie Keniaanse-beest(ige)-avonturen..
Hou jullie goed en tot blogs.
Kus,
Klaramel