woensdag 2 juli 2008

Dag 1

Na een beetje ,lees twee uur ,vertraging in londen en panne met de bus op weg van de luchthaven zijn we uiteindelijk toch in Nairobi geraakt! We maakten kennis met een drukke stad waar kris, onze begeleider, overal zijn weg weet (maar wel niet naar de belgische ambassade). Na een uur achter kris aan te hollen hebben we een matatu genomen om naar ons hotel, de YMCA in South C te Nairobi, te gaan. Deze manier van vervoer is merkwaardig. je neemt 1 kleine camionette (kleiner dan die van Theo zijn pa) en zet daarin 12 stoelen/banken. je hangt er aan de zijkant een Keniaan aan die volk lokt, een forse chauffeur en luide 'negermuziek'. het is de goedkoopste manier van reizen (in het stad varieert het van 30KSh tot 50KSh, zo'n 30 a 50 eurocent per persoon) en je hebt er overvloedig zowel fysiek als sociaal contact met de bevolking, alsook blauwe plekken.

Ste had op tv gezien dat er een rookverbod geldt in de straten van Nairobi (en nog 4 andere steden). na nog wat achter Kris aan te hollen en dorstig te worden, vonden we een terrasje met bier (ook stella artois!) .

Na het avondeten hebben we ons ingesmeerd, gespoten tegen de muggen. Het mocht echter niet baten want een half uur later was de eerste beet er al bij Els en nog eens een uurtje later hadden 2 van die stinkers Ste ook liggen.

Er volgde een onrustige nacht...

Geen opmerkingen: