zaterdag 5 juli 2008

4/07/08

Voor onze eerste dag hebben we kunnen uitslapen tot 9u, wat wel welkom was.
Na het ontbijt en een wandeling van ongeveer 2km naar de school kregen we er een rondleiding. Daarna volgde een bespreking met de schooldirecteur, de voorzitter van de schoolraad en de vertegenwoordiger van de ouders en leerkrachten zodat zowel zij als wij meningen en ideeen konden voorstellen. Het resultaat was:
- hoofdproject wordt de bouw van het chemie/bio-labo (aangezien deze funderingen reeds aanwezig zijn en dit volgens de school prioriteit is)
- maken van een schouw in de keuken want de kokkin vergast er letterlijk nu (en aangezien we nog geen nieuwe keuken kunnen bouwen willen we er toch voor zorgen dat de omstandigheden er verbeteren)
- metsen van oventjes in de keuken (ipv het koken op 3 stenen waarbij veel warmte verloren gaat)
- in de daken van de reeds bestaande klaslokalen gaan we lichtdoorlatende golfplaten plaatsen zodat ze meer natuurlijk daglicht hebben (we gaan dit eerst uittesten bij 1 klaslokaal)
- we gaan goten aanbrengen zodat het regenwater wordt opgevangen in een watertank (zodat de kinderen bij watertekort geen water uit de rivier moeten halen)
- plaatsen van de ramen in de klaslokalen die vorig jaar zijn gebouwd en ook het schilderen van de binnenmuren
Je merkt hier wel dat we het heel druk gaan hebben. We hebben een aannemer en 4 bouwvakkers aangenomen, die zich samen met Kris gaan bezighouden met de bouw van het labo. Ste en ik (Els) gaan afwisselend helpen met het labo en de bijkomende 'werkjes'.
Hierna maakten we kennis met de leerkrachten en omdat we zagen dat ze overstelpt worden met werk en vragen hebben we voorgesteld om ook wat kinderen te helpen met vragen of dingen die ze niet begrijpen. Zeker omdat ze eind deze examens hebben en de vakantie pas dan voor hen begint.
Reeds voor het donker werden we (lees Ste) aangevallen door muggen en een hele dag waren we DE bezienswaardigheid voor de kinderen ( met staren en giechelen als gevolg).
's Avonds hoorden we in de buurt muziek. Blijkbaar was er iemand overleden en de begrafenis verloopt hier iets anders dan bij ons. Wij gaan eerst naar de begrafenis en dan naar de koffietafel. Hier is het blijkbaar de gewoonte dat er een dag of 2,3 'gefeest' wordt met muziek, illegaal gestookte alcohol en drugs en pas daarna vindt de plechtigheid plaats. Er werd ons dan ook aangeraden om binnen te blijven want zatte mensen gecombineerd met criminaliteit zijn nooit veraf.

Geen opmerkingen: