zaterdag 12 juli 2008

07/07/08

Vandaag was de eerste werkdag, maar wij vertrokken naar Luanda, om verf te kopen bij de Indier. Na een half uur zoeken vonden ook vals haar voor onze vlechtjes. Daarna keerden we terug naar de hardwarestore om onze 20liter verfpot mee te nemen per matatu. Het was ons een raadsel hoe we deze pot tot aan de school gingen krijgen, want een matatu passeert daar niet en een kruiwagen zie je hier niet vaak. Plan A: do it the Kenyan way, oftewel, draag de pot op je schouder, zoals Ste 3 keer voor 10m volhield, maar het dan toch maar opgaf wegens kramp in de arm. Plan B: rol de pot de berg op zoals Els probeerde, maar al snel bleek dat dit ook niet ideaal was. Plan C: neem een stok en hang daar de emmer aan, zodat een ganse bende kinderen ons kon uitlachen, aangezien het juist middagpauze was. Ze vinden het hier zeer raar dat vrouwen zware taken verrichten, laat staan blanke vrouwen (wazungu). Eens thuis bedachten we plan D: vraag een neger om je te helpen...Zo vonden we Zacharia die na een halfuur toch zijn diensten aanbood.
Op school legden we de eerste laag in het eerste lokaal en beantwoordden ondertussen 10talle vragen, de stomste eerst en kwamen we te weten dat onze benen zeer 'smouth' zijn.
Op de terugweg naar het huis van de directeur, hebben we Robert ontmoet, een niet onknappe jongen van 19 jaar oud, die Kris al bleek te kennen (zoals iedereen hier in de buurt). We dronken dan een cola om wat suikers op te doen in ons favoriete cafetje/winkeltje (aangezien er maar 2 zijn en het andere meestal dicht is...)

Geen opmerkingen: